Margriet als sociaal werker

Wat kan ik bieden

Naast de brede studieachtergrond heb ik ook een enorme schat aan werkervaring en levenservaring. Ik heb in uiteenlopende organisaties gewerkt en met jongeren en ouderen, vluchtelingen en Hagenezen, in moeilijke buurten en in organisaties waar ik het zelf maar een beetje moest uitzoeken tot aan organisaties waar alles volgens de letter van de beleidsregels moest uitgevoerd worden. Bovendien heb ik ervaring als zelfstandig ondernemer. Ik weet hoe ik een gesprek aan moet gaan met een potentiele opdrachtgever en zijn of haar vraag duidelijk kan krijgen, zodat ik naar een passende oplossing of methodiek kan zoeken. 

Mijn eigen motivatie en enthousiasme kan ik heel goed overbrengen op anderen. Het lesgeven zit mij als het waren in de genen, ik kom uit een echte onderwijsfamilie. Daarnaast heb ik gewoon interesse in andere mensen. Ik luister goed en weet een ander uit te dagen om zelf naar oplossingen te zoeken d.m.v. de juiste open vragen. 

Motivatie

Na de havo heb ik veel verschillende studies gedaan. Eerst de Academie voor Beeldende Kunsten, daarna activiteitenbegeleiding, vervolgens Maatschappelijk Werk & Dienstverlening en daarna nog een HBO+ voor Management in Zorg & Welzijn. Al deze studies heb ik met ongelooflijk veel lol en enthousiasme doorlopen. Het is heerlijk wanneer je de kans krijgt om jezelf te ontwikkelen. Ik ben een mens met uiteenlopende interesses en talenten en vandaar deze brede studieachtergrond. 

Het sociaal werk op zich geeft me veel voldoening. Ik heb erdoor heel veel hoeken van de samenleving leren kennen en allerlei mensen ontmoet die ik anders nooit ontmoet zou hebben. Het heeft me veel begrip gegeven over de ontwikkeling van de mens en zijn individuele (on)mogelijkheden. 

Margriet Snaterse

Margriet Snaterse

Sociaal werker

Curriculum Vitae

OPLEIDINGEN met diploma, cursussen, workshops

2019 – Spreek je Rijk, jaarprogramma marketing door Patrick van Gils
2012 – cursus Photoshop bij Media College
2012 – workshops: huurrecht, schrijven, wocas, diskis, excel
2010 – Consultancy Skills (gesprek en luistertechnieken voor acquisitie)
2005-2008 – HBO+ Hoger Management voor Zorg & Welzijn, ISBW
1999-2002 – HBO Maatschappelijk Werk & Dienstverlening, InHolland
1992-1994 – MBO, Activiteitenbegeleiding, Zadkine
1986-1991 – HBO, Academie voor Beeldende Kunsten Rotterdam
1979 – 1985 – HAVO, Chritelijk Lyceum Delft

WERKERVARING

vanaf 2012 tot nu – oprichter en eigenaar van SNATERSE URBAN CREATION
Buurtopbouwwerk vraagstukken aanpakken en oplossen, leefbaarheid vergroten door samen met buurtbewoners straten, pleinen, portieken kleurrijk op te knappen, muurschilderingen maken, workshops geven in tekenen en schilderen aan diverse doelgroepen.

nov 2019-mrt 2020 – beheerder buurthuizen in Kringloopwinkels van Schroeder van der Kolk (invulling van een zwangerschapsverlof)
In 5 Haagse kringloopwinkels zit een buurthuis, de bezoekers hiervan verwelkomen, koffie en thee aanbieden, luisteren, hulp verlenen, activeren, goede sfeer opbouwen, conflicten oplossen, workshops tekenen en schilderen aanbieden, empowerment.

2011-2012 – consulent Beheer & Herhuisvesting bij Vestia Den Haag
Projecten voor leefbaarheid in Laak en Spoorwijk opzetten, bewonersparticipatie stimuleren, leefbaarheid bewaken, bewonerscommissies ondersteunen, urgentieverklaringen, persoonlijk advies en doorverwijzen naar en samenwerken met hulpverlening.

2007-20011 – senior projectleider samenlevingsopbouw bij St. Boog
Signalen uit de wijken omzetten in projecten (Laak, Spoorwijk, Schilderswijk), onderzoek doen en verantwoorde adviezen geven aan gemeente Den Haag, fondsen werven, samenwerken met partners uit de wijk, intern scholing aanbieden.

2001-2007 – Coördinator Brede School de Waterlelie bij gemeente Leidschendam-Voorburg
inhoudelijke samenwerking tussen deelnemers van de Brede School coördineren, opzet jaarprogramma sociaal cultureel werk en budgetbeheer, organisatie van festivals en buurtfeesten, vraag ophalen en problemen signaleren en deze vertalen naar beleid en projecten.

2000-2001 – Jongerenwerker bij St. Welzijn Laak & Rijswijk
Het nieuwe project pleinaanpak gestart en vormgegeven, het leggen van contacten met jongeren op straat in overlast situaties, veldonderzoek omzetten naar advies voor gemeente Den Haag.

1996-2000 – Sociaal Pedagogisch Medewerker voor alleenstaande minderjarige asielzoekers bij Centrum voor Dienstverlening Rotterdam
Begeleiden van de vluchtelingen naar een zelfstandig bestaan in Rotterdam.