Elektriciteitshuisjes

Heb jij ook zo’n hekel aan die lelijke kasten in het straatbeeld? Vaak worden ze ook nog eens onder gekladderd met graffiti of gewoon scheldwoorden. Het geeft een armoedig beeld. Hoe leuk is het als je daar een vrolijk, mooi kunstwerk van maakt?

Grijs maakt grauw

Overal in de stad heb je grote en kleine huisjes en kasten staan met elektriciteit erin. Vaak zijn het grijze dingen die al snel worden onder gekladderd met schunnige teksten of tekeningen. Dit geeft een somber en armoedig beeld. Het is toch veel leuker als je samen met je buren kan bepalen wat voor vrolijke tekeningen erop geschilderd kunnen worden? Het geeft je eigen buurt een veel leukere uitstraling. 

Laat me weten of er bij jou in de buurt zo’n huisje staat. Ik kan contact opnemen met de gemeente en stedin, jij vraagt je buren of ze mee willen doen, samen maken we iets moois.

Gemeentes en bedrijven die jou voor zijn gegaan

Het was plezierig om met Margriet te werken. Met elkaar tot leuke ideeën gekomen die voldeden aan de verwachting. 

Het is een manier om gebouwen op een goede manier op te leuken en daarbij zijn de stukken te herplaatsen na sloop.

- Cisca Smit | bewonerbegeleider

Stadskunst zorgt voor contact binnen de wijk.

Waarom is mijn stadskunst eigenlijk verbindend? Ten eerste maak ik contact met de mensen die rondom een locatie wonen of werken.  Ik breng ze bij elkaar en we overleggen over het onderwerp van de muurschildering. 

Ten tweede maken die mensen verbinding met hun omgeving en krijgen ze een gevoel van verantwoordelijkheid hierover.

Ten derde, als de omgeving eenmaal is getransformeerd van anoniem naar ‘eigen’, krijgt de toevallige passant een glimlach op het gezicht bij het zien van de vrolijke afbeelding. Een glimlach is altijd het startpunt voor een vriendelijke verbinding. 

Waarom Snaterse Urban Creations?

Als stadskunstenaar maak ik kunst om in te leven. Ik wil een wereld scheppen waarin je graag woont of een plek waar je geïnspireerd raakt om te werken. Een wereld waarin je jezelf herkent en gelijk thuis voelt. Om daar zeker van te zijn ontwerp ik altijd in overleg met de mensen die er werken of wonen.

"Margriet is een creatieve en inspirerende kunstenares, ze maakt prachtig werk!"
Ilse van Haastrecht
0
Muren geschilderd
0 +
Glimlachen getoverd

Op zoek naar een schildering?

Van idee tot aanvraag bij de gemeente, ik denk graag met je mee! Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Winkelwagen 0