Over Margriet

Share

De buurt en de omgeving levendiger en vrolijker maken, dat is de specialiteit van kunstenares Margriet Snaterse. Met haar kleurrijke muurschilderingen maakt zij binnen en buitenruimtes weer leefbaar. In de buitenruimte kan dat gaan van smalle, donkere ‘paadjes achterom’ tot aan een gevel over meerdere verdiepingen. En in de binnenruimte tovert Margriet de trapportalen en portieken om tot ruimten die weer aangenaam zijn om door te lopen.

Snaterse Urban Creation heeft veel ervaring in het vertalen van de wensen van bewoners of opdrachtgevers naar een origineel ontwerp. Margriet kan die ideeën omzetten naar een kleurrijk kunstwerk. Zij betrekt wijkbewoners van alle leeftijden bij het ontwerpproces middels workshops of gaat samen met hen tekenen en ontwerpen. In de uitvoering werkt Margriet samen met andere professionals om zo tot een zo mooi mogelijk resultaat te komen.

Op deze manier voelen de buurtbewoners zich betrokken bij en verantwoordelijk voor het mooi en schoon houden van de buitenruimte.

 

Impressie

Samen met leerlingen van de Petrus Dondersschool knapt Margriet een speelpleintje op.

Bekijk de film voor een korte impressie van een project van Margriet, de Beste Burenkeet 2018.

 

Margriet vertelt iets over de muuschildering die zij maakte aan de Beresteinlaan in Den Haag.