Eigen werk

Naast het werken in opdrachten, maak ik ook kunstwerken gewoon omdat ik ze wil maken. Ik hou ervan om nieuwe technieken uit te proberen, andere vormen toe te laten en heerlijk op avontuur te gaan in mijn eigen kleurrijke binnenwereld. 

Er komen altijd weer ontdekkingen uit voort die ik kan gebruiken in het werken in opdrachten. Ik hou van deze twee kanten van het kunstenaarschap. 

Kleuren en vormen

Meestal start ik met kleuren voordat ik denk aan vormen. Al doende ontstaat er wel een vorm en verhaal.
Het voelt voor mij meer dat het kunstwerk mij iets wil vertellen, dan andersom. Natuurlijk is het in de praktijk een uitwisseling tussen wat het kunstwerk mij vertelt en wat ik terugzeg tegen het kunstwerk, een “innerlijke dialoog in verf”. Deze innerlijke dialoog is gelijk mijn drijfveer en motivatie om kunst te maken. Tijdens het proces ga ik soms door allerlei worstelingen, maar uiteindelijk levert het mij altijd een opgeruimd humeur, veel inzicht en een mooi kunstwerk op.

Gemeentes en bedrijven die jou voor zijn gegaan

tentoonstellingen:

13 jan-17 mrt 2024 Kunstgarage Franx, Zoetermeer:” Waterfront Tsunami”, kunstwerk “Verloop van Tijd” ter plaatse gemaakt

20 aug 2023 atelier Grote Beer, Den Haag: “Kleur bekennen” samen met topkok Bart Splithof en sensatie van kleuren, verhalen en smaken

feb 2023 Hofboerderij Wateringen: “Met Liefde en Aandacht”

5 mei – 3 jul 2022 Het Kantoor van Nu, Gouda: “Een kleurig Bos met Uilen”, solo tentoonstelling

van concept naar kunstwerk

Soms wil ik een bepaald idee onderzoeken, zoals voor Kunstgarage Franx. Het onderwerp van de tentoonstelling was de opwarming van de aarde en de stijging van de waterspiegel. Een heel moeilijk en emotioneel onderwerp.

Tijdens dit proces liet ik alle gevoelens van angst, onmacht en schaamte naar boven komen. De vreselijke vraag drong zich op hoe laten we deze aarde achter voor onze kinderen en kleinkinderen? Wat kan ik nog doen? In ieder geval kan ik er een kunstwerk van maken om dit dilemma te verbeelden. Ook heb ik een nieuwe techniek uitgevonden om toch op een oplossingsgerichte manier naar de toekomst te kijken: CI, oftewel: creatieve intelligentie. Op 17 maart 2024 van 14-15.15 uur kun je langskomen in Kunstgarage Franx (Vlamingstraat 3 Zoetermeer) om een workshop te volgen in CI. Het kost 15,- en je krijgt je eigen kunstwerk mee naar huis, gemaakt door CI. deze kun je ophangen in je huis op een plek waar je regelmatig zware gedachtes hebt. Het schilderij herinnert je aan je creatieve vermogens om oplossingen te bedenken voor al je problemen. 

Waarom MARGRIET Snaterse?

Margriet is een heerlijk persoon om mee samen te werken, altijd levendig en betrokken. Als kunstenaar is ze gewoon heel vakkundig. Alles wat ze schildert doet ze met kwasten en volle pigment verf op waterbasis. De stijl is niet onderhevig aan mode of subculturen, het is klassiek en modern tegelijk. 

"Margriet is een creatieve en inspirerende kunstenares, ze maakt prachtig werk!"
Ilse van Haastrecht
Muren geschilderd
0
Glimlachen getoverd
0 +

Op zoek naar een schildering?

Een op maat gemaakte stijlvolle muurschildering kost rond de 100-125 euro per m2. Stuur me hieronder een berichtje, dan neem ik contact met je op en bespreken we jouw wensen.

Winkelwagen 0