Margriet Snaterse

Als stadskunstenaar maak ik kunst om in te leven. Ik wil een wereld scheppen waarin je graag woont of een plek waar je geïnspireerd raakt om te werken. Een wereld waarin je jezelf herkent en gelijk thuis voelt.

Margriet Snaterse

Na de middelbare school ben ik naar de academie voor Beeldende Kunsten gegaan in Rotterdam, tegenwoordig de Willen de Kooning Academie. Ik vond het heerlijk om elke dag met beeldende kunst bezig te zijn en heb volop met alle materialen en technieken geëxperimenteerd. Na de academie wist ik echter niet hoe ik er mijn beroep van kon maken en ben gewoon gaan werken. Zo ben ik van het een in het ander gerold en heel erg veel ervaring opgedaan in zorg en welzijn. In het welzijnswerk heb ik nog allerlei vervolgstudies gedaan, totdat ik in 2012 na 25 jaar sociaal werk het roer helemaal omgooide om alsnog fulltime kunstenaar te worden. 

Gemeentes en bedrijven die jou voor zijn gegaan

Ik combineer nu mijn liefde voor sociaal werk met mijn liefde voor kunst en het kunstenaarschap. Als verbindende stadskunstenaar maak ik inmiddels alweer 10 jaar muurschilderingen met en voor de stad. Ik vind het belangrijk dat mensen invloed krijgen in hun eigen omgeving en dat er hoopvolle, vrolijke en inspirerende beelden te zien zijn. 

- Margriet

Mijn ervaring

Waar ik heel erg blij van wordt, is als mensen mij laten weten hoe blij ze zijn met een mooie muurschildering van mij in de buurt. In de Newtonstraat heb ik een landschap met paarden gemaakt en dan hoor ik dat kinderen uit de buurt ze elke dag water geven en aaien.

In een portiek in Transvaal hoor ik dat mensen elke dag blij thuiskomen, omdat ze verwelkomd worden door een prachtig Gronings landschap uit hun jeugd. In Spoorwijk kwam een mevrouw mij vertellen dat ze de muurschildering kan zien vanaf haar zolderraam en elke dag als ze uit bed komt, eerst goedemorgen zegt tegen de dolfijnen. In Krimpen aan de IJssel mailde een moeder mij dat ze zo blij was dat haar kind dolenthousiast thuiskwam, omdat hij mijn muurschilderingen had gezien en mij had gesproken. Ze zitten nu in een vervelende scheiding en een verdrietige periode, dus dat maakte het bijzonder om haar zoon weer eens vrolijk te zien. Kortom ik word er heel blij van als ik mensen kan inspireren en opvrolijken.

Waarom Snaterse Urban Creations?

Als stadskunstenaar maak ik kunst om in te leven. Ik wil een wereld scheppen waarin je graag woont of een plek waar je geïnspireerd raakt om te werken. Een wereld waarin je jezelf herkent en gelijk thuis voelt. Om daar zeker van te zijn ontwerp ik altijd in overleg met de mensen die er werken of wonen.

"Margriet is een creatieve en inspirerende kunstenares, ze maakt prachtig werk!"
Ilse van Haastrecht
0
Muren geschilderd
0 +
Glimlachen getoverd

Op zoek naar een schildering?

Van idee tot aanvraag bij de gemeente, ik denk graag met je mee! Vul onderstaand formulier in en ik neem contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.

Winkelwagen 0