Uilen in een kleurig bos

Eigen werk

In 2022 werd ik 55 jaar en was ik 10 jaar zelfstandig ondernemer/ kunstenaar. Om dit jubileum te vieren heb ik deze 6 schilderijen gemaakt: De Denker, De Bewaker, De Beschermer, De Dromer, De Winnaar en de Kunstenaar. Ik heb ze alle 6 tentoongesteld in een prachtige jubileumtentoonstelling in Het Kantoor van Nu in Gouda. 

Van deze 6 schilderijen heb ik ook nog een leuke doosje kaarten gemaakt met achter op de kaarten teksten over de schilderijen. 

Als ik vrij ga schilderen, begin ik het liefst geheel intuïtief. Van tevoren heb ik meestal geen idee wat ik wil maken, maar al schilderend ontstaat het dan. Ik wilde eigenlijk alleen maar een bos schilderen met vlekkenmonstertjes erin. 

Het idee van vlekkenmonsters is ontstaan in 2020, na een workshop met kinderen. Ik liet ze vlekken maken met ecoline en toen het opgedroogd was, mochten ze er monsters in gaan vinden en tekenen. Dit idee van in vlekken van alles en nog wat zien, is sindsdien niet meer uit mijn systeem te krijgen. 

Ineens kwam er in het bos een uil gevlogen en zij zijn vervolgens centraal komen te staan in alle schilderijen. De schilderijen zijn 175 cm hoog en 80 cm breed, bijna een persoon. De uilen in het bos verbeelden voor mij een archetype.

Op zoek naar een schildering?

Een op maat gemaakte stijlvolle muurschildering kost rond de 100-125 euro per m2. Stuur me hieronder een berichtje, dan neem ik contact met je op en bespreken we jouw wensen.

Winkelwagen 0